Autori Sonia

Adina Uzunu
Editor/Autor
M-am născut într-un orășel, aproape de mare. Când am crescut, am pornit să studiez Literele la universitatea ce poartă numele poetului latin exilat. Mai târziu, m-am mutat la București, alături de sufletul meu pereche și, timp de cinci ani și jumătate, am studiat Literele și aici. După ce am încheiat teza de doctorat, mi-am dat seama că tot ce îmi doream să fac era să reînvăț să mă joc. Așa s-au născut Minunatele aventuri ale lui Tom Jr pe insula Corfu. Un lucru mai trebuie să știți despre mine: de la o vreme încoace, de când mă trezesc și până adorm (uneori chiar și în somn), în gând, pe hârtie sau apăsând tastele laptopului la întâmplare, mă joc de-a creatoarea de lumi posibile, imaginez „povești-o mie”.
Roxana Cazaciuc
Autor
Născută în 1980, într-un orășel din inima Bucovinei, s-a lăsat plămădită în spiritul acelor plaiuri de poveste. Nu doar clasele primare și gimnaziul au rămas ca o amprentă în minte și în suflet, ci până și grădinița, oameni și dascăli de excepție ghidându-i viitorul în moduri pe care nici nu le bănuia. Liceul teoretic „Eudoxiu Hurmuzachi” va rămâne întotdeauna pentru ea simbol a ceea ce trebuie să însemne educația și bunul simț, iar profesorii de atunci (unii dintre ei profesori și ai părinților ei) rămân icoane în inimă. Aspirând către Științe Politice sau Comunicare, a reușit să devină absolventă de Industrie Alimentară, cu titlul pretențios de Inginer Diplomat. Anii de facultate, deși într-un domeniu ce nu ai spune că o definește, au fost minunați și încă speră să pună în practică ceea ce a acumulat cu mai multă dragoste decât ar fi crezut. După 15 ani petrecuți în București, chemarea vieții mai aproape de natură a dus-o într-un sătuc din sud. Deși tradiția se amestecă în mod neașteptat cu modernismul, deși nu seamănă prea mult cu satele copilăriei, cu livezile Horodnicului și căsuțele cochete ale Rădăuțiului, a reușit să găsească locul potrivit pentru a-și pune pe hârtie copilăria, revăzând-o prin ochii copiilor ei. Împreună cu soțul ei, cei doi copii pe Pământ și unul în Ceruri, alături de nouă găini, două pisici și doi câini, se nasc, printre straturi de roșii și nuci impunători, povești în versuri, se trezesc în inimă Universuri ce le credea pierdute.
Alina-Veronica Ilie
„Mi-a plăcut mereu să mă joc, să inventez, să râd şi să fiu înconjurată de oameni veseli. Partea cu jocul o ţineam bine de tot ascunsă, mi se părea total neadecvat ca o femeie în toată firea să se joace. Noroc că a apărut băieţelul meu, Ştefan, iar acum am o scuză: trebuie să mă joc la cerere, voi nu vedeţi, oameni buni?! Şi uite aşa au prins curaj poveştile mele şi au ieşit încet, încet la lumină. Ele sunt ca un joc, pe hârtie şi vreau să le împărtăşesc cu voi, oameni veseli. Sau veseli în devenire. Şi pe măsură ce veselia din jurul meu creşte, sufletul se umple şi imaginaţia îşi face de cap. Şi poveştile se adună şi devin puternice.“
Ghe Adacor
Marian Neguțu s-a născut pe 11 ianuarie 1988, la Ploiești. În 2010 a absolvit Facultatea de Litere și Științe, specializarea română-engleză, a Universității Petrol-Gaze, Ploiești, iar doi ani mai târziu programul de masterat Studii Culturale, în aceeași instituție. A publicat poezie și proză în reviste și antologii din țară, dar și din Italia și Australia. În 2013 a fondat și coordonat revista culturală online R.O.C.A.D.A., din care au apărut șapte numere. Este pasionat de animație și artă, atât tradițională cât și digitală. Câteva dintre lucrările sale experimentale au apărut în publicația online The New Postliterate și în antologia internațională Alpha Bet a Test: Language in the Act of Disappearing, Ed. Eye Em Eye Books, 2015. În februarie 2016 o lucrare i-a fost selectată pentru expoziția colectivă Intuición Estética, în Cordoba, Mexic.
Andrew Plescan
Andrew Plescan este elev în clasa a XI-a la Burnside High School, unul dintre cele mai prestigioase licee din Noua Zeelanda. El se antrenează constant pentru patinaj artistic la nivel competiţional, dar îşi dorește o carieră în IT. Andrew avea între cinci şi şapte ani când a contribuit la versiunea originală a volumului: Planet Go-To-Bed. Deşi nu vorbește româneşte, Andrew se consideră cel puţin 50% român şi vizitează România când este posibil.
Alex Plescan
Alex Plescan este un prozator, dramaturg, poet şi jurnalist de origine română. Stabilit de peste 20 de ani în Noua Zeelanda, Alex publică în engleză şi în română. Precedenta sa apariţie editorială în ţară a fost: TU şi alte întâmplări gata de a fi trăite, un volum care încheie o trilogie de flash fiction, la Cartea Romanească, în 2017. Alex, îngrijorat de progresiva dictatură digitală, este inventatorul conceptului algonaissance.com, prin care se descrie anihilarea creativităţii umane şi înlocuirea ei cu stupiditatea „inteligenţei” artificiale. Alex a scris Planeta lui Faruno între 2009 şi 2011 (în engleză) şi are în proiect continuarea acestui prim volum şi traducerea întregii serii pentru alte spaţii culturale.
Cristina Silaghi
Cristina Silaghi (www.cristinasilaghi.com) desenează şi pictează de zece ani. Şi-a încheiat studiile de artă la Universitatea Canterbury, iar lucrările ei au fost expuse în Noua Zeelanda, precum şi international. Cristina locuieşte şi predă arta în Christchurch, Noua Zeelanda. Planeta lui Faruno este prima ei carte de ilustraţii.