Colecții

COLECȚIA TOM JR

Colecția Tom Jr cuprinde povești pentru copii scrise de autori români contemporani, însoțite de ilustrații spectaculoase. În versuri, proză sau teatru, scriitori consacrați or debutanți, ilustratori talentați și pasionați imaginează lumi, întâmplări și personaje misterioase, care îi vor ademeni în jocul de-a copilăria chiar și pe oamenii mari și serioși.
coperta Tom Jr SRA3 mai 15.indd

Titlu volum: Minunatele aventuri ale lui Tom Jr pe insula Corfu

Autor: Adina Uzunu

Ilustrator: Oana Ispir

Editura: Sonia

Colecția: Tom Jr

An apariție: 2017

Adina Uzunu (n. 1984, Medgidia) a absolvit Facultatea de Litere a Universității Ovidius din Constanţa, apoi a urmat cursurile Masteratului Teoria și practica editării la Universitatea București. În 2014, a susținut teza de doctorat condusă de profesorul E. Negrici. A publicat articole în reviste culturale și a participat la colocvii și concursuri literare. În 2010, a primit Premiul I şi al revistei Dacia literară la Concursul Naţional de Proză Mihail Sadoveanu (Iaşi), iar în 2013 i-a fost premiată povestea Aventura unui Șoricel isteț la Concursul Naţional Ion Creangă, organizat de Muzeul Literaturii Române Iaşi, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România – filiala Iaşi (publicată în antologie în 2014).

Anul apariției: 2017
Format: A4
Număr de pagini: 64
ISBN: 978-606-94004-0-1

Preț: 24 Ron

„Întâlnirea cu Palatul Achillion a fost la fel de spectaculoasă ca întâlnirea cu marea cea limpede şi verde-albastră. Era maiestuos, uriaş, cu ferestre multe şi înalte, complet vopsit în alb, cu marginile ferestrelor albastre, culorile Greciei. Înconjurat de o grădină extraordinară, verde, cu flori de toate culorile şi chiparoşi atât de înalţi că atingeau cerul cu vârfurile lor. Semăna cu un parc nemaivăzut. Aleile erau nenumărate şi formau un fel de labirint. Oriunde priveai, vedeai albastru, dar nu mai ştiai dacă este al mării sau al cerului.” (Adina Uzunu)

coperta ghicitori pentru lulu_roxana cazaciuc

Titlu volum: Ghicitori pentru Lulu

Autor: Roxana Cazaciuc

Ilustrator: Oana Ispir

Editura: Sonia

Colecția: Tom Jr

An apariție: 2017

Roxana Cazaciuc: Născută în 1980, într-un orășel din inima Bucovinei, s-a lăsat plămădită în spiritul acelor plaiuri de poveste. Nu doar clasele primare și gimnaziul au rămas ca o amprentă în minte și în suflet, ci până și grădinița, oameni și dascăli de excepție ghidându-i viitorul în moduri pe care nici nu le bănuia. Liceul teoretic „Eudoxiu Hurmuzachi” va rămâne întotdeauna pentru ea simbol a ceea ce trebuie să însemne educația și bunul simț, iar profesorii de atunci (unii dintre ei profesori și ai părinților ei) rămân icoane în inimă. Aspirând către Științe Politice sau Comunicare, a reușit să devină absolventă de Industrie Alimentară, cu titlul pretențios de Inginer Diplomat. Anii de facultate, deși într-un domeniu ce nu ai spune că o definește, au fost minunați și încă speră să pună în practică ceea ce a acumulat cu mai multă dragoste decât ar fi crezut. După 15 ani petrecuți în București, chemarea vieții mai aproape de natură a dus-o într-un sătuc din sud. Deși tradiția se amestecă în mod neașteptat cu modernismul, deși nu seamănă prea mult cu satele copilăriei, cu livezile Horodnicului și căsuțele cochete ale Rădăuțiului, a reușit să găsească locul potrivit pentru a-și pune pe hârtie copilăria, revăzând-o prin ochii copiilor ei. Împreună cu soțul ei, cei doi copii pe Pământ și unul în Ceruri, alături de nouă găini, două pisici și doi câini, se nasc, printre straturi de roșii și nuci impunători, povești în versuri, se trezesc în inimă Universuri ce le credea pierdute.

Anul apariției: 2017
Format: A4
Număr de pagini: 38
ISBN: 978-606-94004-1-8

Preț: 19 Ron

Cartea „Ghicitori pentru Lulu” este o încercare de a crea o formă interactivă prin care cei mici să se apropie de poezia cu ritm şi rimă, accentul pus pe muzicalitatea versului va face mai uşoară memorarea acestor mici ghicitori. Copiii sunt ajutaţi să înveţe poezii noi, dar în acelşi timp să se implice direct în povestea din spatele lor, prin încercarea de a ghici personajul principal, stimulându-le astfel atenţia şi capacitatea de concentrare. De asemenea, accentul pus pe imagine va creşte atracţia celor mici pentru textul şi povestea pe care o spune acesta împreună cu ilustraţiile – cele doua forme fiind complementare în alcătuirea poveştii.

COLECȚIA BIBLIOTECA FANTASTICĂ

Colecția Biblioteca fantastică este dedicată reeditării operelor valoroase ale scriitorilor români consacrați, uitați sau puțin cunoscuți. Din dorința de a recupera texte literare pe nedrept uitate astăzi, editura Sonia reeditează într-un format nou, cu ilustrații inedite, minunatele povești pentru copii ale acestor autori, scrise cu umor și cu ingeniozitate, în epoci în care numai oameni cu o extraordinară vitalitate și cu un veritabil talent literar ar fi putut să o facă.

COLECȚIA CARTE DE ACTIVITĂȚI

Dacă ți-au plăcut poveștile noastre, sigur îți vor plăcea și cărțile de colorat cu personajele din povestea preferată în care poți să fii chiar tu ilustrator. Colorează scenele din poveste așa cum îți place ție! Desenează și creează-ți propria aventură cu eroii pe care-i iubești. Poți chiar să faci cerul galben și marea roșie, folosește-ți imaginația!
Iar, dacă te pregătești să mergi la școală sau ai intrat deja în clasa întâi și ai nevoie de ajutor la numărat sau la învățatul literelor, te așteptăm pe la noi: îți arătăm cum să înveți ca și cum te-ai juca.