Fractalia – În pregătire

Colecţia poezie contemporană

Alin Ioan – atâta vreme cât știi că poți să te întorci

Îi place să meargă cu bicicleta și să privească lumea prin obiectivul aparatului de fotografiat. Consumă multă cafea și muzică. A publicat poezie în câteva reviste. Locuiește în Arad. Primul său volum de poezie, cer de rigips nori de glet, a apărut în anul 2016, la editura frACTalia.

Colecţia poezie contemporană

ghe adacor

Ghe Adacor – straturi

Marian Neguțu s-a născut pe 11 ianuarie 1988, la Ploiești. În 2010 a absolvit Facultatea de Litere și Științe, specializarea română-engleză, a Universității Petrol-Gaze, Ploiești, iar doi ani mai târziu programul de masterat Studii Culturale, în aceeași instituție. A publicat poezie și proză în reviste și antologii din țară, dar și din Italia și Australia. În 2013 a fondat și coordonat revista culturală online R.O.C.A.D.A., din care au apărut șapte numere. Este pasionat de animație și artă, atât tradițională cât și digitală. Câteva dintre lucrările sale experimentale au apărut în publicația online The New Postliterate și în antologia internațională Alpha Bet a Test: Language in the Act of Disappearing, Ed. Eye Em Eye Books, 2015. În februarie 2016 o lucrare i-a fost selectată pentru expoziția colectivă Intuición Estética, în Cordoba, Mexic.

Colecţia proză contemporană

Dorian Dron – Scara AB4

Absolvent al Facultăţii de Litere şi al Masterului de Scriere Creatoare din Braşov, Dorian Dron a căutat să adune în blogullor.ro pasiunea pentru literatură şi muzică. A publicat în revista Corpul T câteva capitole din romanul Amintirile unui spălător auto şi a participat de-a lungul anilor la maratonul de poezie coordonat de profesorii de la Litere. Colaborează cu revista literară Hyperliteratura din 2015. Pasiunea pentru muzică l-a ţinut pe scenă timp de 7 ani, după care s-a retras în faţa monitorului într-o încercare jurnalistică de a descoperi o altă faţetă a muzicienilor mainstream şi underground. De-a lungul anilor a câştigat o serie de concursuri literare, însă adevărata şcoală a Literelor a învăţat-o la cursurile de scriere creatoare cu regretatul Alexandru Muşina.

“Scara AB4 a apărut ca o provocare după perioada absolvirii şi a rămas poate singurul roman al formării mele. Am conştientizat că scrisul este unica formă de artă care mă poate goli până la măduvă şi mă poate umple de satisfacţie în acelaşi timp. Am căutat să găsesc o corelare între imaginar şi forma mimetică de transpunere în scris. Scara AB4 este despre oameni, despre viaţă şi sacrificiu, despre dragoste şi sex, despre muzică de calitate şi spaţii ce se transformă. Despre bunici şi nepoţi, despre telenovele şi muzică rock.”

Colecţia energii regenerabile

Ştefan Tiron – Deviere Cosmică & Divergenţă Temporală

Lucrare de licență ITA 2000 București, “Sahib curatorul: cultul eroului în Imperiul Britanic 1880-1914”. Scrie despre open-source și dinamica rip-off-ului în România (Springerin), megastructura Bucureștiului (Archis), Steampunk (Idea artă + societate), mp3 la liber (Sunete), Turismul spaţial: ultima frontiera a turismului (Monochrom), Plante Unice: Naţionalism & Endemism în Peisajul Românesc (Omagiu). Koln 2009, ca traficant de informație, transferă tehnologie de supraveghere locală din est în vest la SIGINT/Chaos Computer Club. Chișinău 2010, lecție practică de ecologie urbană și biologie invazivă pentru cei tineri, tur ghidat de ST și Vadim Țigănaș. Colaborează pe probleme ideologice cu ParadisGaraj, FRR, BMR, Malone Muistu, Candidatura la Președenție, Caminul Cultural, Otaku Entertainment, SEFEU etc

Colecţia energii regenerabile

yigru zeltilCatalog de concepte urmat de Sfaturi nepractice

S-a născut în 1992, anul dispariției lui John Cage, și s-a făcut în timp, începând cu 2007-2008. mai întâi a fost pasionat de geografie, astronomie, gastronomie, jocuri video, architectură, design interior, modă și artele vizuale… și apoi de literatură. a publicat poezie, proză și eseuri în Tomis, Poesis Internațional, Zona Literară, Timpul, Echinox, Fabrica de Literatură și alte reviste sau site-uri. a apărut în antologia „Alertă de grad zero în proza scurtă românească actuală” (2011, Herg Benet). a scris și publicat on-line mai multe cicluri de poezie, din care o selecție urma să apară în antologia de debut „praline alese” (2010). a creat și o serie de cărți-obiect/samizdat, „dulceață de stele” (2009), „cartea albastră” (2013), „țeaiul ros” și „țeaiul vierde” (2014), ultimele trei realizate împreună cu Alina Pachițanu.

a debutat în volum cu ISBN abia odată cu placheta „cacao” (2012), urmată de „ulei de palmier” (2017), ambele la editura Tracus Arte. lucrează din 2013 încoace la ciclul autobiografic de poeme conceptuale „poate conține urme de nuci”. are în derulare un proiect continuu de înregistrare a fiecărui volum de versuri care apare anual în limba română, „institutul /rupere de rând/”. ca parte a colectivului „Traducerile de sâmbătă”, lucrează la traduceri din poezia de limbă portugheză și din poezia experimentală americană (de la Gertrude Stein la post-conceptualiști). a fondat împreună cu Sebastian Big editura electronică khora impex. a publicat în 2017 prima ediție din „A Bibliography of Conceptual Writing”. lucrează tot timpul la mai multe proiecte în același timp.