Parteneri

CAJA RESISTENCIA
Caja de Resistencia (“The Resistance Box”) is a journal of contemporary Critical Poetry, created and managed in a collective and participatory manner, with a biannual publication (an edition in May and another in October).

Our principal objective is to reflect, maximize and increase the actual Critical Poetry (in the understanding of its broad definition). For this, the journal offers verse poems as well as visual poetry and performance poetry, all of it previously unpublished in Spanish poetry books, as well as a selection dedicated to theoretical reflection through conversations and essays.

Tramvaiul_26
De ce „Tramvaiul 26”? Alegerea acestui nume se justifică pe de-o parte, datorită simbolisticii tramvaiului – mijloc de transport atât de frecvent întâlnit în literatură, adesea văzut ca loc de socializare cu locuitorii unui oraş, dar şi ca modalitatea cea mai simplă de a vizita şi cunoaşte spiritul acelui oraş; pe de altă parte, aici se află şi motivaţia numărului „26”, acesta fiind tramvaiul în care Cristi Popescu voia să-şi adune întreaga familie şi să se plimbe prin cartier – facem astfel şi legătura cu literatura contemporană (influenţată de acest poet), literatură pe care vom încerca prin activităţile propuse să o promovăm.
bookaholic
Bookaholic.ro este o revistă online dedicată dependenților de lectură, lansată în aprilie 2011. Sub motto-ul „Dependența de cărți se tratează cu cărți”, focusul Bookaholic a fost de la început pe conținutul de calitate și pe o selecție riguroasă a subiectelor și a colaboratorilor. Bookaholic a câștigat premiul pentru Cel mai bun site de publishing la Webstock Awards, Premiul pentru Media Culturală – proiecte online la Gala Radio România Cultural și a fost considerat Cel mai cool brand din domeniul new media la Gala Forbes.
SemneBune
SemneBune este o revistă experimentală, înființată în 2009, care își propune să pună în circulație și în dezbatere idei din cărți, să recomande lecturi, dar evită să facă critică literară. În 2010 revista SemneBune a devenit portavocea editurilor din România. După cum apare pe siteul revistei: „Dorim să facem un altfel de jurnalism cultural, care este, mai degraba, unul al informării și al dialogului. Aici nu facem critică, analiză sau aprecieri ale calităților literare.
Untitled-2
A space for theoretical discussion and social gatherings of all kinds, ODD welcomes to Bucharest artists, writers, critics, philosophers, performers, scientists, activists. Through residencies and informal events such as discussions, workshops, reading groups, performances, ODD provides for a combination of intimacy and playfulness, dialogue and resistance, from which to act upon the world.