Parteneri

Untitled-2
A space for theoretical discussion and social gatherings of all kinds, ODD welcomes to Bucharest artists, writers, critics, philosophers, performers, scientists, activists. Through residencies and informal events such as discussions, workshops, reading groups, performances, ODD provides for a combination of intimacy and playfulness, dialogue and resistance, from which to act upon the world.
pravalia culturala
„Prăvălia e ştiută acum ca spaţiu al experimentului, al deschiderii, al democraţiei, al omenescului. Ba chiar al personalizării hiperconsumului. Interogaţia frontală, dialogul frontal sunt forme de socializare consubstanţiale prăvăliei/Prăvăliei. La obiecte ajungi prin om, fără strategii de seducţie. Iar Prăvălia are plăcerea / bucuria de a fi împreună. Prăvălia are necesarul, dincolo de bine şi de rău. La prăvălie te duci după esenţial, după ceva de care tocmai ţi-ai amintit, după ceva fără de care, în principiu, nu poţi. La Prăvălie nu te duci să te plimbi. Te duci la ţintă. Prăvălia îţi dă timp. Îţi salvează timpul. Găseşti aici, aproape de casă – oriunde ar fi aceasta – semnele lumii întregii. Pentru că am priceput cu toţii că goana după fericirea consumeristă ascundea, de fapt, goana după adevărul personal. În afara căruia nu putem fi. Etichetele hipermarketurilor înseamnă depersonalizare, adică izolare, adică singurătate.
Prăvălia propune comuniune, comunitate manifestă. Esenţială. Aceasta este prăvălia.”
Xenia Negrea
SemneBune
SemneBune este o revistă experimentală, înființată în 2009, care își propune să pună în circulație și în dezbatere idei din cărți, să recomande lecturi, dar evită să facă critică literară. În 2010 revista SemneBune a devenit portavocea editurilor din România. După cum apare pe siteul revistei: „Dorim să facem un altfel de jurnalism cultural, care este, mai degraba, unul al informării și al dialogului. Aici nu facem critică, analiză sau aprecieri ale calităților literare.
fdl.ro
FDL.ro – Fabrica de Literatură – este un portal cultural dedicat în primul rând literaturii.
bookaholic
Bookaholic.ro este o revistă online dedicată dependenților de lectură, lansată în aprilie 2011. Sub motto-ul „Dependența de cărți se tratează cu cărți”, focusul Bookaholic a fost de la început pe conținutul de calitate și pe o selecție riguroasă a subiectelor și a colaboratorilor. Bookaholic a câștigat premiul pentru Cel mai bun site de publishing la Webstock Awards, Premiul pentru Media Culturală – proiecte online la Gala Radio România Cultural și a fost considerat Cel mai cool brand din domeniul new media la Gala Forbes.